Fashion

Wat is goede nachtkleding?

Naast dat je er comfortabel in voelt, draagt goede nachtkleding bij aan je nachtrust. Goede nachtkleding is dan ook belangrijk. Wat voor nachtkleding het best jou past is heel persoonlijk. Zo houden er mensen van een dikke, warme pyjama en andere mensen slapen juist in een dun T-shirt. In deze blog geven we je advies over de verschillende soorten pyjama’s.

Verschillende soorten pyjama stoffen

Pyjama’s zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen met elk hun voor- en nadelen. Welk soort materiaal het best bij jou past, hangt af van wat voor type slaper je bent. Heb je het ‘s nachts warm en zweet je veel, is het verstandig om te gaan voor een pyjama van katoen.  Katoen heeft als voordeel dat het ademt en vocht afneemt waardoor je lichaam beter kan afkoelen. De meeste pyjama’s zijn gemaakt van katoen of een variant hiervan. Flanellen is ook een katoensoort, maar doordat er een andere weeftechniek gebruikt wordt, voelt het heel anders aan dan een andere stoffen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor Satijn. Satijn is geen materiaal, maar wordt gecreëerd door een unieke weeftechniek. Een pyjama van satijn kan gemaakt van verschillende soorten materialen. Zoals katoen, polyester of zijde. Steeds vaker wordt er voor een milieubewuste optie gekozen. Zo zijn stoffen als biologisch katoen en bamboe mede om milieubewuste redenen steeds populairder.

Verschillende pyjama kleuren en prints

Een pyjama dragen kan wat ouderwets klinken, maar door de ruime keuze in kleur en prints is de pyjama allang van zijn oubollige imago af. Steeds vaker zie je dat pyjama’s niet alleen ‘s nachts, maar ook overdag gedragen worden. Want zeg nou zelf, het is toch heerlijk als je de hele dag thuis bent in een pyjama te lopen? Je bent niet de enige die dit vindt, pyjama’s zijn daarom vandaag de dag hipper dan ooit. Je hebt heel veel verschillende merken Pyjama’s. Zo heeft Charlie Choe voor dames een ruim assortiment pyjama’s volgens de laatste modetrends op het gebied van nachtmode. Bij heren zijn de pyjama’s van Schiesser erg gewild. Dit is goed te verklaren. De pyjama’s van Schiesser zijn van zeer goede kwaliteit en hebben een fijn draagcomfort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *